dissabte, 16 de febrer del 2013

La sala Verdaguer s’omple de gom a gom per a la presentació del llibre “On van a morir els ocells?”

La sala Verdaguer es va fer petita, deixant una desena de persones fora, en la presentació del llibre d’una de les professores de l’escola d’escriptura de l’Ateneu, Mar Tomàs, el passat dijous 14 de febrer. L’acte va ser molt dinàmic, combinant una conversa entre l’autora del llibre i el també professor d’escriptura Andreu Ayats i el recital d’un seguit de fragments de l’obra, de la veu de l’actriu Montse Guallar.

Andreu Ayats, Mar Tomàs i Montse Guallar // Sandra Tello

Amb l’obra com a tema central, Ayats va reflexionar sobre la literatura en general, fent una crida al públic que cal cultivar la lectura. L’autora va explicar el procés de creació de l’obra: “No volia fer una història d’amor, volia parlar d’infància”. El llibre transcorre al llarg del segle XIX a Granollers, ple de vivències, històries, paisatges, etc.

On van a morir els ocells? és un viatge d’emocions i sentiments on no tots els personatges troben una resposta. Tomàs, envoltada dels seus familiars, amics i alumnes  va convidar a tots els assistents a buscar la resposta del llibre, assegurant que  “les preguntes es responen amb preguntes, que són més importants que les respostes”.