dilluns, 4 de març del 2013

L’ex alumne de l’Escola d’Escriptura Ildefonso Falcones publica “La reina descalza”


Ambientada a les ciutats de Sevilla i Madrid de mitjans del segle XVIII, la nova novel·la de Ildefonso Falcones, a la venda des de el passat 21 de febrer, promet ser un èxit de vendes. “La reina descalza” explica la història de dues dones, una ex esclava negra i una jove gitana, instal·lades inicialment a la ciutat andalusa. Tot i l’adversitat de les situacions viscudes, els seus camins s’aniran creuant i acabaran establint una forta relació d’amistat. Un relat de traïcions i prejudicis racials, acompanyat d’una àmplia descripció del context històric i social de l’època, que transporta el lector a l’escenari on es desenvolupen les vides dels seus personatges.

Imatge de la portada de la novel·la.
Font: lacasadellibro.com
L’escriptor i advocat català ja ha venut més de 7 milions d’exemplars amb les seves dues primeres novel·les , “L’Església del mar” (2006) i “La mà de Fàtima” (2009). Traduït a més de 35 idiomes i amb mercat a 40 països diferents, l’autor torna a publicar amb l’Editorial Grijalbo, que ja té disponible l’edició en català.

Una carrera literària desenvolupada inicialment dins les parets de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, la segona en nombre d’alumnes i de referència mundial, només darrere del Gotham Writers Workshop de Nova York.  El seu primer contacte amb l’Escola va ser amb “L’Església del mar”, ambientada a la Barcelona del segle XVI i fruit de quatre anys de treball. Un cop redactat el primer esborrany, l’escriptor va acudir als professionals de l’Escola d’Escriptura en busca de les correccions i suggeriments, que acabarien de configurar el treball, aconsellant, per exemple, una modificació en el títol per tal de fer-lo més comercial.

Però el de Falcones no és un cas aïllat. Altres escriptors/es de renom han passat per les aules del carrer Canuda, com ara Sílvia Alcántara amb “Olor de colònia” (2009) o Javier Fonseca, autor de nombrosos assajos sobre cinema i televisió. Un total de 92 llibres van ser publicats pels alumnes de l’Escola el curs 2011/2012, la majoria d’ells, novel·les i contes infantils. Amb una oferta de 90 cursos i la introducció de les TIC a través de seminaris online i un campus virtual, l’Escola d’Escriptura es consolida com a referent mundial després de 15 anys d’esforços.