dilluns, 11 de març del 2013

L’Ateneu treballa en un nou portal web més dinàmic


Un dels objectius de la Junta Directiva actual, presidida per Francesc Cabana, és potenciar la institució a internet i a les xarxes socials. En una entrevista, el president explicava: “Hem intentat tenir mésprojecció social i entrar en el món online, de la joventut”. Malgrat l’Ateneu ja disposa d’una web, consideren que cal que sigui més interactiva, per arribar així, a un públic més ampli i traslladar els fòrums de debat també, a la xarxa. L’equip de Cabana és molt heterogeni, on hi predominen un grup de joves d’entre 25 i 35 anys, perquè aportin modernització a la institució.
Captura de pantalla de la web actual de l'Ateneu // Sandra Tello
Segons Guillem Carbonell, vocal sisè i encarregat de dur a terme la renovació de la web, “el projecte està en una fase molt inicial” i encara no hi ha una data oficial. No obstant, es preveu tenir la iniciativa bastant avançada cap al mes de juny. Carbonell, a més, és el cap de màrqueting digital de l'Enciclopèdia Catalana i abans havia treballat com a Community Manager del diari Ara, un mitjà de comunicació que té una gran incidència a les xarxes socials. 

L’eix central del portal web esdevindrà l’agenda, actualment disponible en format PDF. Encara que l’entitat ja té presència a les xarxes socials, tant a Facebook com a Twitter, la institució només informa sobre els actes que tindran lloc al carrer Canuda. D’aquesta manera, es vol potenciar la participació dels socis, els responsables de les tertúlies i els assistents a les activitats, a través d’aquestes vies.

A més, en la nova web es vol estendre la feina la Biblioteca i la constant actualització de les iniciatives de la casa com ara l’Arxiu Sonor, o bé el projecte Almirall. Amb tot això, l’Ateneu vol mantenir-se com a lloc de debat i obert a tothom, fer el pas al món online. La regeneració cap al 2.0 ha estat a posteriori de l’Escola d’Escriptura, la qual, ja fa quatre anys va començar a desenvolupar un campus virtual per als alumnes i professors, a més d’ampliar l’oferta amb cursos virtuals.