dijous, 7 de març del 2013

L’Ateneu publica les memòries de 2012

A partir d’avui pel matí, ja està disponible a la web de l’Ateneu Barcelonès la memòria de l’any anterior. Cada mes de març, la institució publica l’activitat anual de l’entitat, tan pel que fa a aspectes econòmics, culturals, les novetats respecte l’any anterior, etc. Coincidint amb l’Assemblea General de Socis que tindrà lloc el proper 20 de març, l’Ateneu posa a disposició de tothom la informació anual de l’entitat.
Portada de la memòria de 2012

En el document, s’hi troba l’evolució del volum de socis. A més, també desglossa la diversitat d’actes, tertúlies i cicles que s’han realitzat durant el 2012. Per exemple, l’any passat van tenir lloc 348 actes, 62 menys que el 2011. Tota l’activitat cultural està explicada detalladament per seccions, per temàtica. En aquest sentit, l’heterogeneïtat cultural segueix present en les iniciatives de la institució. D’altra banda, la memòria també recull la informació anual de la Biblioteca, com ara les visites al portal digital. 
L’Escola d’Escriptura també té un capítol en la publicació anual de l’Ateneu. La informació fa referència a un estudi exhaustiu de l’oferta de cursos, els alumnes, el professorat i els llibres publicats. Pel que fa a la difusió i la presència en els mitjans, l’Ateneu remarca la seva incidència en les xarxes socials, en constant augment. Tot l’equip que fa possible el funcionament de l’entitat es pot trobar al dossier, el seu càrrec i la secció on treballa.  
Un bon gruix de les pàgines de la memòria estan destinades a l’activitat econòmica de la institució. Ingressos, despeses, patrocinadors, pressupostos, subvencions, etc. tot plegat per fer balanç de la seva situació econòmica.
El document també s’utilitza com a full de ruta de l’Assemblea general de socis, un testimoni escrit sobre l’any anterior. Un dels punts que cal destacar és la revisió d’objectius de l’any 2012 i els plans del 2013, fites principals de la Junta Directiva actual, encapçalada per Francesc Cabana.